Pretraga
Zavod
    Izbornik Zatvori
     
     
    Novosti
    U svrhu praćenja zdravstvene ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju na javnim slavinama 13. svibnja 2024. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju na javnoj slavini na groblju Briješće u Osijeku, od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
    U svrhu praćenja zdravstvene ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju na javnim slavinama 9. svibnja 2024. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju na javnoj slavini na mjesnom groblju u naselju Retkovci, od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
    2005. godine inicirala ga je Svjetska liga za borbu protiv hipertenzije s temom: „Znaj svoje brojke“ a ovogodišnji je slogan "Točno izmjerite svoj krvni tlak, kontrolirajte ga, živite dulje". Cilj obilježavanja Svjetskog dana hipertenzije je podizanje svijesti javnosti, informiranje i edukacija opće populacije o prevenciji, otkrivanju i liječenju hipertenzije te posljedično prevenciji moždanog udara, srčanog udara te drugih srčanih i bubrežnih bolesti.
    Hrvatski Sabor je 9. ožujka 2022. donio Odluku o proglašenju Hrvatskog dana dijabetesa (šećerne bolesti) 14. svibnja. Obilježavanje ovog dana će doprinijeti utjecaju na unapređenje zdravlja, sprječavanju, ranom otkrivanju i liječenju šećerne bolesti i njenih komplikacija te podizanju kvalitete života oboljelih.
    Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara obilježava se 12. svibnja, u spomen na datum rođenja začetnice modernog sestrinstva, bolničarke Florence Nightingale. Svake godine Međunarodno vijeće medicinskih sestara (ICN) određuje temu, a za 2024. godinu tema je „Naše medicinske sestre. Naša budućnost. Ekonomska moć skrbi.“
    U svrhu praćenja zdravstvene ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju na javnim slavinama 26. travnja 2024. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju na javnoj slavini u Osijeku, Ulica Ivana Gorana Kovačića, od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
    Natječaji

    Alergijski semafor