Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  Natrag

  SVJETSKI DAN SRCA 2023. KORISTI 🖤 UPOZNAJ 🖤

  27 ruj 2023

  Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Udruga kardiovaskularnih bolesnika Osijek, Gradsko društvo Crveni križ Osijek, Zavod za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Osijek i Medicinska škola Osijek obilježiti će Svjetski dan srca u subotu 30. rujna 2023. u Osijeku, na trgu Ante Starčevića, od 10 do 13 sati. Tom prigodom će se građani informirati o bolestima srca i krvnih žila, te će se mjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi.

  Svjetski dan srca se obilježava od 2000. godine s ciljem informiranja ljudi diljem svijeta o kardiovaskularnim bolestima koje su vodeći svjetski uzroci smrti. Svjetski dan srca se obilježava 29. rujna svake godine. Ove godine se obilježava pod motom “Oslobodimo moć znanja da zaustavimo najvećeg svjetskog ubojicu: kardiovaskularnu bolest”.

  Svjetski dan srca podsjetnik je svima diljem svijeta da se brinu o svom srcu. Ovogodišnja kampanja usmjerena je na ključni korak: upoznajmo svoja srca! ZNANJE I RAZUMIJEVANJE JE KLJUČNO ZA BRIGU O ZDRAVLJU SRCA. Kardiovaskularne bolesti (KVB) su ubojica broj jedan u svijetu; godišnje uzrokuju više od 18,6 milijuna smrti godišnje. Kardiovaskularne bolesti su skupina bolesti koje zahvaćaju srce ili krvne žile (vene i arterije). Više ljudi u svijetu umre od kardiovaskularnih bolesti nego od bilo kojeg drugog uzroka. Od tih smrti, 85% je uzrokovano koronarnim bolestima srca (npr. srčanim udarima) i cerebrovaskularnim bolestima (npr. moždanim udarima) i uglavnom pogađa zemlje s niskim i srednjim prihodima.

  Za sve informacije o bolestima srca i cirkulacijskog sustava biti će Vam na raspolaganju liječnici kardiolozi Kliničkog bolničkog centra Osijek i specijalisti javnog zdravstva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na trgu Ante Starčevića u Osijeku, u subotu 30. rujna u vremenu od 10-13 sati. 

  Komentari
  Objavite svoj komentar Zatvori