Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  Natrag

  VAŽNOST HIGIJENE U SALONIMA ZA NJEGU

  17 stu 2023
  Provjerite ispravno provođenje higijene u vašim objektima te osigurajte poštivanje zakonskih propisa.
   
  Prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« br.79/07, 113/08, 43/09,130/17, 114/18, 47/20, 134/20, 143/21 ) u objekte koji podliježu sanitarnom nadzoru spadaju i one djelatnosti koje pružaju usluge njege ili uljepšavanja lica i tijela osoba kao i poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice.
   
  Higijena prostora, opreme i osoblja jedan je od najvažnijih faktora za sprječavanje mikrobioloških infekcija i održavanje ugleda poslovanja.
   
  Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće upotrebe Službe za zdravstvenu ekologiju provodi ispitivanja mikrobiološke čistoće objekata pod sanitarnim nadzorom sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN 137/09).
   
  Metodom određivanja mikrobiološke čistoće podrazumijevaju se postupci uzimanja brisa na površinama, predmetima, opremi, uređajima i rukama djelatnika.
   
  Služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju provodi mjere koje su također obveze kod objekata povećanog rizika (saloni za uljepšavanje, pedikuru, manikuru, tatoo studija) prema istom Zakonu.
   
  Sve informacije su dostupne na telefonu: 031 225 782 i e-mail-u: ekologija zz-ekologija@zzjzosijek.hr i zz-ddd@zzjzosijek.hr
   
  Komentari
  Objavite svoj komentar Zatvori